תחילת עבודה עם הפלטפורמה
28/02/2023 2023-03-02 9:42תחילת עבודה עם הפלטפורמה
תחילת עבודה עם הפלטפורמה
בשיעור נלמד:
איך ניתן להניע תחילת עבודה מול אוריגמי, יבוא המידע הקיים במערכות אחרות והעברת מידע גם בזמן עבודה שוטפת.
מה תדע/י לעשות בסוף השיעור:
לבחון ולהחליט על אופן העברת המידע הקיים לארגון ממערכות שונות אל תוך אוריגמי.
חיבור פלטפורמות שונות לאוריגמי להעברת מידע באופן שוטף בזמן העבודה עם המערכת.
היי, ברוכים הבאים לאקדמיית אוריגמי.
בשיעור הנוכחי, ארצה להסביר לכם על אופן קבלת המידע האפשרי לאוריגמי, גם בעת הקמת הסביבה וגם בעת עבודה שוטפת.
ישנן לא מעט דרכים להעביר מידע לאוריגמי. חלקן מתאימות יותר לתחילת עבודה, חלקן מתאימות יותר לעבודה השוטפת עם המערכת וחלקן מתאימות לאורך כל העבודה עם המערכת.
נתחיל מאפשרויות שלא דורשות עבודה מול מערכות אחרות, אלא רכיבים הקיימים באוריגמי:
- ראשית, יבוא קבצי אקסל. אין ארגון שלא החזיק בשלב כזה או אחר קבצי אקסל שניהלו מידע ארגוני ותהליכים ארגוניים. לאוריגמי יש רכיב שמאפשרת יבוא של קבצי אקסל ו- CSV אל תוך הישויות במערכת. לדוגמה, ניתן לבחור לייבא אל תוך ישות הלידים במערכת רשימת לידים עם כלל הפרטים שלהם מתוך קובץ אקסל. למעשה, כל עמודה בטבלת האקסל שווה לשדה באוריגמי, כך שבעת היבוא, המשתמש ממפה עמודות מהטבלה אל תוך השדות באוריגמי והמערכת עושה את השאר. לרוב, שיטה זו יעילה ביותר לזמן תחילת העבודה עם המערכת.
- שנית, טפסי ווב. ניתן ליצור מכל ישות באוריגמי טופס שמקבל קישור לענן באוריגמי וכל הגשת טופס שכזו תיצור רשומה חדשה. טופס ווב ניתן להציג למשתמש עם הקישור הקיים כברירת מחדל לכל טופס באוריגמי, או להעתיק ״סניפט״ של הקוד ולהטמיע אותו בכל אתר אינטרנט אחר ולהכיל עליו את הגדרות העיצוב של אותו אתר. באופן הזה, ניתן להציג טופס יצירת קשר באתר התדמיתי ובעת שליחת הטופס, תיווצר רשומה בישות המתאימה באוריגמי. לרוב, שיטה זו יעילה ביותר לאורך העבודה עם המערכת באופן שוטף.
בנוסף, ישנן אפשרויות שדורשות מעט יותר היכרות טכנית עם אופן טכנולוגיות, אבל רלוונטיות מאוד להעברת מידע אל תוך מערכות מידע כגון אוריגמי:
- מייק (לשעבר אינטגרומט) – פלטפורמת אינטגרציות פופולרית, המאפשרת יצירת חיבור בין מערכות שונות, ביניהן אוריגמי. ניתן ליצור תרחישים מפורטים ובאמצעותם ליצור, לעדכן, לחפש או למחוק רשומות באוריגמי. לרוב, שיטה זו יעילה ביותר לאורך העבודה עם המערכת באופן שוטף.
- API – לאוריגמי יש ממשק API גנרי התומך גם הוא ביצירת, עריכת, חיפוש ומחיקת רשומות בישויות השונות. באמצעות ה- API יש למשתמשים גמישות מירבית בשימוש במערכת אל מול מערכות חיצוניות, כדוגמת מערכות ספקי לידים. לרוב, שיטה זו יעילה ביותר לאורך העבודה עם המערכת באופן שוטף.
לכל שיטה היתרונות והחסרונות שלה, כמו גם המקרה בה מתאים יותר ופחות להיעזר בה להעברת מידע לאוריגמי. הגורמים המשפיעים להחלטה על הרכיב המתאים הם היכרות עם ממשקים חיצוניים וידע טכני לניהול אינטגרציות כאלו, כמות המידע, אופן העבודה השוטף ועוד.
בשיעורים הקרובים נצלול מעט יותר לכל אחת מן הדרכים שדנו בהן היום.
אני מקווה שההסבר הראשוני על הממשקים לאוריגמי יסייע לכם בהחלטה איך להעביר את המידע הקיים לאוריגמי טרם תחילת עבודה ואיך ניתן יהיה להעביר מידע בעת העבודה השוטפת עם הפלטפורמה.