טרמינולוגיה
28/02/2023 2023-03-02 9:47טרמינולוגיה
טרמינולוגיה
בשיעור נלמד:
מונחים שונים באוריגמי, הטרמינולוגיה בה אנחנו משתמשים.
מה תדע/י לעשות בסוף השיעור:
לדבר בשפה משותפת איתנו, גם לטובת הבנת האקדמיה בצורה הקלה ביותר, אך גם לטובת הבנת אוריגמי בצורה הטובה ביותר.
היי, ברוכים הבאים לאקדמיית אוריגמי.
בשיעור הנוכחי, ארצה להרחיב מעט על הטרמינולוגיה בה אנחנו משתמשים באוריגמי.
רגע לפני שנרד לפרטים היבשים, אענה על שאלה שאתם בטח שואלים את עצמכם – למה מראש לאוריגמי יש טרמינולוגיה? אז התשובה היא כזו – פיתחנו את אוריגמי במטרה לאפשר למשתמשים שלנו לעשות מהפלטפורמה מה שהם רוצים. כדי לאפשר דבר כזה, אנחנו שומרים על אוריגמי גמישה כמה שניתן, מה שדורש מאיתנו ליצור אובייקטים גנריים.
אז בואו נתחיל מלמטה. את המידע עצמו, אנחנו מכניסים אל תוך שדות במערכת. יש באוריגמי עשרות סוגי שדות, לדוגמה – טקסט, נוסחה, בחירה, תאריך ועוד.
את השדות השונים, ניתן לאגד לתוך קבוצות שדות. קבוצות השדות הן בעיקר מרכיב היררכי, ששומרות על הפרדה ויזואלית בין השדות השונים, אבל ניתן גם להגדיר לקבוצות הרשאות והתניות נראות, נרחיב על זה כמובן בהמשך.
את קבוצות השדות, ניתן לאגד אל תוך טאבים שונים. הפרדה זו היא ויזואלית בלבד ואין לה השפעה על פונקציונאליות במערכת.
כשמשתמשים ימלאו את השדות, הן למעשה יוסיפו מה שאנחנו קוראים לו ״מופע״, או ״רשומה״. לצורך דוגמה פשוטה, רשומה היא פשוט שורה בטבלה.
כלל המידע הזה, יושב תחת אובייקט שאנחנו קוראים לו ״ישות״. באופן הזה, בכל ישות יכולות להיות המון רשומות שונות, כולן בעלות אותו מבנה. הישות עומדת בפני עצמה אך ניתן לקשרה לישויות אחרות במערכת באמצעות שדה ״קישור למופע אחר״, נרחיב עליו בשיעור על השדות באוריגמי.
את הישויות השונות, אנחנו יכולים לסדר תחת ״קטגוריה״. זו רק היררכיה ויזואלית, אין לה שום משמעות על הפונקציונאליות במערכת.
עוד כמה הגדרות שתרצו להכיר:
תצוגה – יש לנו באוריגמי 5 תצוגות. לכל ישות יכולה להיות תצוגה אחת מכל סוג, כלומר לפחות תצוגה אחת ומקסימום 5. יש לנו תצוגת טבלה, קנבן, יומן, מפה וגאנט.
תהליכי עבודה – אלו האוטומציות באוריגמי. לדוגמה, עדכון שדה שישלח אימייל או סמס.
ווידג’טים – ישנם מגוון ווידג׳טים שניתן להציג בהם מידע מתוך הישויות השונות במערכת, דוגמת גרף עמודות, גרף פאי, גרף משפך, טבלת עדיפויות ועוד. את הווידג’טים ניתן להציג בדף ריק שמטרתו לשמש כדשבורד, או בתוך רשומה ספציפית עם הקשר לרשומה המוצגת.
דף ריק – בעת הוספת דף לתפריט, אוריגמי תשאל אתכם איזה סוג דף תרצו להוסיף, ותוכלו לראות שאחת האפשרויות היא ״דף ריק״. זה למעשה אומר שיהיה דף בו לא תהיה ישות, אבל ניתן יהיה להקים בו ווידג׳טים.
אפליקציות – ישנן 2 אפליקציות באוריגמי – כספים וקמפיין סמסים. ניתן להטמיע כל אחת מהן במערכת רק פעם אחת.
אני מקווה שהמונחים בהם אנחנו משתמשים כרגע באוריגמי ברורים, כעת תוכלו להבין את שאר ההדרכות בצורה ברורה יותר כמו גם לשוטט במערכת בצורה פשוטה.